Over Charissa Maduro

Van nature is Charissa een energiewerker en ervaringskundige. Daarbij is ze een gecertificeerd holistisch healer sinds juli 2023 en volgt ze de 4-jarige opleiding energetisch therapeut bij Instituut CAM.

Naast een eigen praktijk vervult Charissa als projectleider en adviseur een verbindende rol tussen organisaties voor sociale zorg en welzijn in Amsterdam in het belang van hulpvragers. Daardoor heeft zij het netwerk en de kennis wanneer er meer nodig is dan complementaire zorg. Sinds een paar jaar is ze ook actief als vrijwilliger voor een landelijke patientenorganisatie.

In haar vrije tijd houdt Charissa zich bezig met schrijven, ze werkt aan haar debuutroman met als werktitel ‘Brandende voeten’. Het is gebaseerd op haar familiegeschiedenis waarbij de magische en medische wereld het decor vormen voor het verhaal over de zoektocht naar een remedie tegen een zeldzame ziekte. Charissa is opgegroeid in een Indisch-Caribisch gezin en is sinds 2000 zelf moeder.

Persoonlijk verhaal

Als kleuter ontdekte ik mijn verbondenheid met de energie vanuit de natuur en het Universum, dat ik ze sterk kan voelen, ermee kan communiceren en sturen. Van jongs af aan vind ik het dan ook normaal om liefdevolle en helende energie door te zenden naar familie, vrienden, kennissen, anoniem of op verzoek.

Vrijwel altijd was ik bezig met de zorg voor anderen en vergat daarbij mijzelf. Vanaf 2009 kreeg ik last van terugkerende vermoeidheid tot ik uitgeput raakte in 2022. Ik ging mij afvragen wat het aanhoudende energietekort mij wilde zeggen. Ik had in de jaren van alles geprobeerd maar was niet tot de kern gekomen tot ik naar Portugal ging voor een yoga- en meditatie retraite.

Tijdens de retraite viel werkelijk alles samen; fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel waarbij ik ook de connectie met de natuur weer sterk ervaarde. Mijn levenspad én missie werden daar zo duidelijk en helder. De boodschap was dat ik niet in de anonimiteit moest blijven en zodoende veel meer mensen kan ondersteunen. ‘Hoe geloofwaardig is dat in mijn conditie?’ vroeg ik aan mijn coach. “You are a wounded healer”

Door de opleiding Holistisch Healer van de Upstarter heb ik vervolgens aan mijn eigen proces gewerkt. Sindsdien zorg ik op een holistische wijze allereerst voor mijzelf, juist om anderen het beste te kunnen geven. En ik blijf mij uiteraard ontwikkelen, mede door de vervolgstudie met theorie en praktijk.

Charissa Maduro

Motivatie

Sinds ik de opleiding holistisch healer heb afgerond, stroomt de energie. Het is te veel om voor mijzelf te houden en ‘weggooien’ is zonde. Daarbij heb ik ontdekt hoe mooi en effectief het is om samen te werken dan stilletjes in mijn eentje op afstand. Genezen doe je uiteindelijk zelf, pas wanneer jij dat volledig wilt en ervoor openstaat.

Ik wens dat jouw licht meer mag schijnen, ik kan jou ondersteunen zodat je jouw kracht terugvindt en behoudt. Spanningen voel ik voordat je er last van hebt, daarom werk ik preventief en activeer het zelfgenezend vermogen of begeleid jou via een behandeltraject bij klachten/aandoeningen/problemen.

Met liefde, respect en dankbaarheid voor jou als medemens, voor moeder natuur, voor het leven en het licht wat ons bindt, stel ik mij dienstbaar op. Ik hoop je (opnieuw) te ontmoeten als deze ziens- en werkwijze jou aanspreekt.

Lieve Charissa, jouw liefdevolle energie is zo ontzettend voelbaar. Wow wat ben jij een mooi mens. Pas goed op jezelf en dan weet ik zeker dat je met jouw enorme dosis geduld en empathie heel veel mensen gaat helpen.

Juli 2023 Rose le Conge Kleyn, Founder Mama Nature en docent bij de Upstarter.